Kilzállítás és Felvitel INGYENES, 47 000 HUF feletti rendelés esetén érvényes

Hogyan és miért kell gondozni a függönyöket és a drapériát

Jana Budinská
9.5.2024

Fontos a függönyök és a drapéria gondozása? Ha szeretné meghosszabbítani élettartamukat, megőrizni eredeti állapotukat, és azt szeretné, hogy gyönyörűen díszítsék a belső teret, akkor igen. Számos tippet hoztunk Önnek ahhoz, hogy hogyan tartsa mindig tisztán és frissen a függönyöket és a drapériát.

Hogyan és miért kell gondozni a függönyöket és a drapériát

Mosás:

A függönyök és drapériák rendszeres mosása segít megőrizni eredeti színüket, textúrájukat és megjelenésüket. Emellett eltávolítja a kellemetlen szagokat, és kellemes illatot hagy a szobában.

Ellenőrizze a függönyök címkéjén, hogy mosógépben vagy kézzel moshatóak-e. Ha mosógépben mosható, kövesse a hőmérsékletre vonatkozó ajánlásokat, és válassza a megfelelő programot. Kézi mosás esetén használjon enyhe szappant és hideg vizet.

TIPP: A függönyök és drapériák esetében fontos, hogy óvatosan hajtogssa össze őket, hogy elkerülje a nem kívánt gyűrődéseket vagy ráncokat.

Rendszeres porszívózás:

A függönyökön és drapérián megtapadhat a por és a szennyeződés, ezért érdemes rendszeresen porszívózni őket egy puha kefés tartozékkal.

vacuuming curtains.png (1.31 MB)

Professzionális tisztítás:

A függönyök és drapériák professzionális tisztítása kiváló befektetés lehet a megjelenésük és tartósságuk megőrzése szempontjából, különösen, ha kényes vagy nehéz anyagokról van szó. A professzionális tisztítás gyakran szükséges a szövetekben esetleg megtelepedett foltok, kopások vagy szagok eltávolításához is.

Vasalás:

Ha a függönyök vagy drapériák vasalható anyagból készültek, hasznos lehet enyhén vasalni őket, hogy sima és gyűrődésmentes legyen a megjelenésük. Mielőtt belekezdene, ellenőrizze, hogy az anyag alkalmas-e a vasalásra. Állítsa a vasalót az anyagtípusnak megfelelő hőmérsékletre.

ironing the curtain.png (1.34 MB)

Védelem a naptól:

Ne tegye ki a függönyöket és drapériákat közvetlen napfénynek. Ez az anyag gyorsabb kifakulását okozhatja. A redőnyök vagy rolók használata megvédi a függönyöket és drapériákat a naptól, és meghosszabbítja élettartamukat és esztétikus megjelenésüket.

Tartsa tisztán a környezetet:

Kerülje a dohányzást a függönyök és drapériák közelében, mivel a cigarettafüst sárgulást és kellemetlen szagokat okozhat. Tartsa tisztán az ablakok és a padlók környékét, hogy minél kevesebb por és szennyeződés kerüljöna függönyökre és drapériákra.

TIPP: Ellenőrizze a függönyök és drapériák hosszát. Ha túl hosszúak és a padlóhoz érnek, fontolja meg a rövidítésüket. Ez javíthatja a szoba megjelenését, és megakadályozhatja a függöny aljának kopását is.

length of the curtains.png (951 KB)

Ne feledje: A rendszeres gondozás és karbantartás csökkenti a függönyök és drapériák elhasználódását és a szennyeződések, por, pollenek és egyéb szennyeződések okozta károkat.

Ossza meg a cikket::

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.

Kedvezményes kiszállítás

bármilyen árura

Házhozszállítás

saját autóinkkal

14 napos visszavásárlási

garancia

Újdonságok

Szép bútorok feltöltése