Kilzállítás és Felvitel INGYENES, 47 000 HUF feletti rendelés esetén érvényes

Hogyan tisztítsunk mosógépet szódabikarbóna, ecet vagy citrom segítségével?

Alexandra Doskočilová
25.10.2023

Mosógépeink folyamatosan gondoskodnak a szennyesünkről, ezért időnként egy kis törődést is igényelnek. A mosógépben szennyeződések, mosószer-maradékok és kellemetlen szagok halmozódhatnak fel. A tisztítás elhanyagolása nemcsak a ruhák illatára van hatással, hanem mechanikai sérülésekhez is vezethet. Ebben a cikkben különböző tisztítási módszereket mutatunk be szódabikarbóna, citrom és ecet használatával.

Hogyan tisztítsunk mosógépet szódabikarbóna, ecet vagy citrom segítségével?

Miért kell tisztítani a mosógépet?

  1. Szagok eltávolítása: idővel a beszorult nedvesség és a mosószer kellemetlen, dohos szagot kelthet a mosógépben.
  2. A maradványok lerakódásának megakadályozása: a mosószer és az öblítő olyan maradványokat hagyhat maga után, amelyek befolyásolják a mosógép hatékonyságát és általános tisztaságát.
  3. Vízkőmentesítés: ha a lakóhelyén kemény a víz, gyakran előfordul, hogy a vízkő felhalmozódik a mosógépben, ami negatívan befolyásolhatja a fűtőelem teljesítményét.
  4. A készülék élettartamának meghosszabbítása: a rendszeres karbantartás biztosítja a zavartalan működést és a hosszabb élettartamot.

A mosógép tisztításának menete:

1. A fiókok tisztítása

Vegye ki a mosószer adagoló fiókot, és áztassa be szódabikarbóna és víz oldatába, a vízkőoldás érdekében citromot is adhat hozzá. Hagyja hatni legalább 20 percig. Ezután alaposan öblítse le, és tegye vissza.

2. A dob tisztítása

Ürítse ki a mosógépet, és ellenőrizze, hogy nem maradt-e benne ruha. Öntsön egy csésze szódabikarbónát közvetlenül a dobba, és indítson el egy mosási ciklust 60-90°C-on, vagy a mosógép tisztítóprogramját, ha van ilyen. A szódabikarbóna segít eltávolítani a szennyeződéseket és a szagokat.

3. Külső tisztítás

Keverje össze a citromlé és a víz keverékét, és törölje le az összes felületet, beleértve a kezelőpanelt is.

4. Tömítés tisztítása

Keverje össze egyenlő arányban a vizet és a fehér ecetet, nedvesítsen meg egy törlőruhát, és törölje le az ajtó körüli gumitömítést és a többi tömítést, hogy megakadályozza a penész kialakulását.

clean_washing_machine.png (1.40 MB)

További tippek a tiszta és friss ruhaneműhöz:

  1. Rendszeresen tisztítsa meg a szűrőt: sok mosógépben van szöszszűrő. Ügyeljen arra, hogy rendszeresen tisztítsa meg az eltömődés megelőzése és a megfelelő vízelvezetés biztosítása érdekében.
  2. Előzze meg a penészképződést: ha nem használja a mosógépet, hagyja résnyire az ajtót, különösen a ruhanemű kimosása után, hogy kiszellőzhessen, és ezzel megakadályozza a penészképződést.
  3. Használjon nagy hatékonyságú mosószert: válasszon nagy hatásfokú mosószereket.
  4. Rendszeres karbantartás: havonta tisztítsa meg a mosógépet szódabikarbónával vagy ecettel, hogy elkerülje a szagokat, a penész kialakulását vagy a lerakódásokat.

washing_machine.png (1.23 MB)

A tiszta mosógép elengedhetetlen a friss és tiszta ruhaneműhöz. A természetes tisztítószerek használata nemcsak hatékony, hanem környezetbarát és gazdaságos is.

Ossza meg a cikket::

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.

Kedvezményes kiszállítás

bármilyen árura

Házhozszállítás

saját autóinkkal

14 napos visszavásárlási

garancia

Újdonságok

Szép bútorok feltöltése