Húsvéti ajándék: 3 gyors recept húsvéti tojásból
A húsvét az öröm, az ünneplés és természetesen a jó ételek ideje. Az ünnepi időszak egyik elengedhetetlen eleme a színesre díszített húsvéti tojások, amelyek kellemes hangulatot varázsolnak az otthonokba. De mit kezdjünk a húsvét után megmaradtakkal? Bemutatunk három gyors és ízletes recept, amire felhasználhatja a húsvéti tojásokat.
Tojásos kenő
Összetevők
- 4 keményre főtt tojás
- 2 evőkanál majonéz
- 2 evőkanál vaj
- 1 teáskanál teljes zsírtartalmú mustár
- 1 kis hagyma
- Só, bors
Elkészítés:
Hámozzuk meg a főtt tojásokat, nyomjuk át egy rácson egy tálba vagy aprítsuk fel. Hámozzuk meg és vágjuk finomra a hagymát. Az összes hozzávalót alaposan keverjük össze, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kenyérrel és zöldségekkel tálaljuk.
Hagyományos tojásos aszpik
Hozzávalók
- 1 pohár ecetes zöldség
- 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem vagy metélőhagyma
- 200 g sonka
- 2 evőkanál porzselatin
- 5 kemény tojás
- Só, bors
Elkészítés
Öntse le a zöldségről a sós páclét, és tegye bele a zselatint két órára, hogy megduzzadjon. Ezután nagyon kis lángon melegítsük fel, hogy feloldódjon, de vigyázzunk, nehogy felforrjon! Adjuk hozzá az összes hozzávalót a zselatinhoz, vágjuk apró kockákra, óvatosan keverjük össze, és sózzuk, borsozzuk.
Öntse egy műanyaggal bélelt őzgerincbe, vagy töltse be. Hagyja kihűlni, és tegye hűtőbe, hogy megszilárduljon. Fehér kenyérrel tálaljuk.
Töltött tojás
Hozzávalók
- 6 kemény tojás
- 100 g Gouda sajt
- 20 g lágy vaj
- 1 teáskanál zsíros mustár
- 1/2 teáskanál őrölt paprika
- Só, bors
Elkészítés
Törje fel a meghámozott tojásokat, és távolítsa el a sárgáját. Egy tálban verjük fel őket a sajttal, a lágyított vajjal és a mustárral. Fűszerezzük paprikával, sóval és borssal, majd habverővel habosra keverjük. Töltsük meg a tojásfehérjéket a habbal, és díszítsük. Kenyérrel és friss zöldségekkel tálaljuk.
Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.