Kilzállítás és Felvitel INGYENES, 47 000 HUF feletti rendelés esetén érvényes

Gyakorlati tippek egy kis lakás berendezéséhez

Kíváncsi vagy, hogyan rendezhetsz be igazán jól egy kis lakást? Hidd el, garzonlakásban az élet nem kell, hogy kompromisszumot jelentsen a stílusról és a dizájnról alkotott elképzeléseivel kapcsolatban. A kis hely pedig nem feltétlenül jelent sok bonyodalmat a berendezéssel terén.

Gyakorlati tippek egy kis lakás berendezéséhez

Csak egy kis kreativitás és sok tervezés kell hozzá. Illetve néhány praktikus alapelv, amely segít a lakás berendezésében. Ma 6 ilyen tippet gyűjtöttünk össze. Nemcsak a helyes irányt adják meg Neked, hanem inspirálnak is. Csak kényelmesen dőlj hátra és olvass tovább.

Tipp 1: Kis lakás – okos elrendezés

Ha teljesen felújítjuk a garzonlakásunkat, ügyelnünk kell a megfelelő elrendezésre. Rengeteg ötletünk lehet a tér felosztására, és bár elsőre nagyszerűnek tűnhetnek, nem mindig alkalmasak egy kis lakásban.

Az ideális elrendezéséről érdemes szakemberekkel konzultálni. A belsőépítészek vagy építészek egyre gyakrabban foglalkoznak kis terekkel. Így a „Hogyan osszunk fel egy kis teret?” kérdés biztosan nem fogja őket meglepni. Több mint valószínű, hogy olyan megoldást fognak javasolni, ami magunktól nem jutott volna eszünkbe.

studio.jpeg (250 KB)

Tipp 2: Engedjük be a fényt és a levegőt a térbe

Különösen a régebbi egyszobás lakásokat hajlamosak szükségtelenül különböző válaszfalakkal elválasztani. Ezek csak elzárják a természetes fényt, és zsúfolttá teszik a teret. Ne félj tehát lebontani a régi válaszfalakat. Manapság gyakori, hogy például a konyhasarkokat összekötik az étkezővel és a nappalival. Ezeknek a zónáknak az összekapcsolásával egy nagyon modern és szellős teret kapunk.

Egy kis lakás felosztása nagyon kényes kérdés. Általában minél kevésbé van felosztva a tér, annál jobban néz ki. Az alvóhelyiséget viszont szinte mindig el kell különíteni a tér többi részétől. Még egy kis lakásba is varázsolhatsz magadnak egy privát hálószobát. De ismételten, kérj tanácsot tapasztalt tervezőktől. Soha ne oszd el a teret magas szekrénnyel. És semmiképpen sem az ablakokból érkező természetes fény rovására.

Tipp 3: Egységesítsd a stílust

Egy kis lakásban minden részletre oda kell figyelni. Ezért ne töltsd meg feleslegesen, különböző színű és dekorációjú bútorokkal. Ha nem tudod miből indulj ki, csak nézz a lábad alá! Ha a padló elég jellegzetes, válassz minimalista kialakítást, színeket és anyagokat. A konyha és az étkező számára válassz a kis konyhabútorokból, amelyeket szükség esetén a térhez igazíthatsz.

140059i.jpg (156 KB)

Tipp 4: A belső színek kiválasztása igenis számít!

Ne feledd, hogy a sötét színek optikailag kisebbé és szűkebbé teszik a helyiséget. Ezért válassz világosabb árnyalatokat. Vigyázz azonban, hogy a világos nem feltétlenül jelent hideg szineket. Épp ellenkezőleg. A meleg és vidám színek tökéletesen feldobnak egy kis szobát!

Tipp 5: Válassz praktikus és többcélú bútorokat

A kis lakások berendezésekor az egyik legfontosabb eleme a megfelelően kiválasztott bútor. Mindig olyan darabokat válassz, amelyek több funkcióval is rendelkeznek. Jó példa erre a kanapéágy. Ha egy igazán jó minőségű kanapét vásárolsz, megszűnik az ágy elhelyezésének problémája. Manapság már könnyen beszerezhetünk kiváló minőségű anyagokból készült kis kanapékat, amelyek a mindennapi alváshoz is remekül megfelelnek. A kanapét ezután kiegészíthetjük egy hozzá illő fotellel.

136081i.jpg (131 KB)

Egy másik praktikus ötlet a kis lakásokhoz a tolóajtók. Minimális helyet igényelnek, de nagyszerűen néznek ki. Ez esetben is többféle fa és egyéb anyag közül választhatsz. A tolóajtóknak köszönhetően helyet takaríthatsz meg például egy nagy gardróbszekrény számára. Akkor jársz a legjobban, ha padlótól a mennyezetig érő magas szekrényeket választasz. Ez a trükk is segít egységesíteni a szoba megjelenését.

Ossza meg a cikket::

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.

Kedvezményes kiszállítás

bármilyen árura

Házhozszállítás

saját autóinkkal

14 napos visszavásárlási

garancia

Újdonságok

Szép bútorok feltöltése